Friluftsliv – en möjlighet till andrum i Coronatider!

26 mars, 2020

I ett slag har verkligheten ändrats för oss alla. Många människor arbetar hemifrån, avstår från fritidsaktiviteter och har fått direktiv att hålla avstånd till andra personer. Många känner sig ensamma och isolerade. Coronaviruset som har drabbat oss är en allvarlig pandemi och Svenskt Friluftsliv uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Corona (covid-19).

Men det finns möjlighet i dagsläget att om du är frisk – ta dig ut i naturen. Gå en skogspromenad, strosa genom en park eller om du klättrar eller paddlar – ta dig ut i naturen och gör det du tycker om.

Svenskt Friluftsliv 26 medlemsorganisationer påverkas i olika grad av viruset och samhällsläget just nu. Många ställer om sin verksamhet, några arbetar fram aktiviteter som är anpassade efter Folkhälsomyndighetens råd.

I Sverige har vi vår allemansrätt som ger oss stora möjligheter att ströva och njuta av naturen. I dessa stressade tider behöver vi kunna återhämta oss, och då är friluftsliv viktigt. I skogen, i naturen, i parken kan vi på ett annat sätt stressa av. Ta möjligheten – gå ut i naturen!

 

 

Medlemsorganisationer