Krönika: Alla goda ting är tre…

12 februari, 2021

Som vi har väntat på att regnet skulle sluta hälla ner och omformas till snö och kyla. Vi har nu alla blivit hörda! I hela Sverige finns det snö och minusgrader. Isarna är på sina håll helt fantastiska och det värmer verkligen ett skridskohjärta… 2021 börjar bra.

Som inledning på året fick vi också besked om att Per Bolund blir vår särskilda minister. Miljöministern håller i frågorna om friluftsliv och det är jag speciellt glad för eftersom vi under en tid haft bra dialog med Per Bolund. Jag ser fram emot fördjupat samarbete om friluftslivet med statsrådet – ett område som expanderar som aldrig tidigare.

2021 är ju också Friluftslivets år med projektet Luften är fri. Och som det har startat! Som en raket – och utanför är det den knastrigaste av vintrar med minusgrader ner till -20 på sina ställen. Det är fullt med aktiviteter på gång runtom i Sverige och projektets motto är att få fler människor att prova friluftsliv – och att fortsätta! Det kommer att bli en utmaning. 2021 blir definitivt ett spännande år för oss som gillar friluftsliv!

Gå gärna in på www.luftenärfri.nu och ta del av alla aktiviteter.

Ulf Silvander
Generalsekreterare
Svenskt Friluftsliv

Medlemsorganisationer