Livräddande kunskaper till nyanlända

19 mars, 2017

Svenska Livräddningssällskapet fortsätter nu sin stora satsning runt om i Sverige. Att lära ut simkunnighet och vattenkunskap till främst barn och unga som nyligen anlänt, men även till deras föräldrar samt genom olika supportergrupper i samhället.

– Utanförskapet är Sveriges största sociala utmaning. Svenska Livräddningssällskapets projekt Family Water Safety Program är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för mottagandet och etableringen av nyanlända, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Det har skett en förändring i Sverige under det senaste året i antalet personer, unga som gamla, som kommer till oss i flykt från krigsdrabbade länder. De kommer hit i hopp om hjälp och stöd, och har gått igenom trauma som vi aldrig kan föreställa oss. Ofta har de tagit sig hit genom farofyllda båtfärder över kalla och svarta vatten, sett medmänniskor förolyckas genom drunkning och kanske förlorat familjemedlemmar, i deras jakt på ett tryggt liv. Läs Svenska Livräddningssällskapets hela pressmeddelande här.

Medlemsorganisationer