Stockholms filmfestival uppmärksammar Svenskt Friluftslivs film om allemansrätten med Anders ”Ankan” Johansson!

23 september, 2020

Pressmeddelande 23 september 2020

En av Svenskt Friluftslivs nyligen producerade filmer om allemansrätten har uppmärksammats av Stockholms filmfestival 2020. Den korta och humoristiska filmen ”Lägga till vid annans brygga” – med skådespelarna Anders ”Ankan” Johansson och Aliyah Torres – kommer att publiceras under Festivaldagarna i november månad. Det är vi på Svenskt Friluftsliv mycket glada för!

Nyligen släppte Svenskt Friluftsliv tre filmer om allemansrätten, som en uppföljning på de fyra filmer som vi publicerade 2018. Huvudrollen i alla de sammanlagda sju filmerna ser vi Anders ”Ankan” Johansson, som med sin humoristiska tajming gör filmerna roliga att titta på. Tanken bakom filmerna var att de skulle grunda sig i både information och humor och utöver det – vara föredömligt korta!

Stockholms filmfestival och Svenskt Friluftslivs samarbete innebär att alla som deltar i årets filmfestival kommer att se ”Lägga till vid annans brygga” – den kommer både att spelas upp som reklamfilm före själva biofilmerna och visas på en utomhusskärm på Norrmalmstorg.

De tidigare fyra filmerna fick ett fint mottagande när de publicerades 2018, och de har även funnits tillgängliga ute i skolorna för att på ett lättsamt sätt informera om allemansrätten. När vi nu släppt tre filmer till gläder det oss att de uppmärksammas av Stockholms filmfestival!

– Vi ser det här som en fantastisk möjlighet att sprida information om allemansrätten samtidigt som tittaren har roligt. Det är också ett duktigt skådespelarpar vi har arbetat med – Anders ”Ankan” Johansson och Aliyah Torres. Det får vi inte glömma, säger Ulf Silvander, generalsekreterare på Svenskt Friluftsliv.

I Svenskt Friluftslivs uppdrag ligger att vi ska värna och vårda allemansrätten och det är med stöd av medel från Naturvårdsverket som filmerna har varit möjliga att göra.

Länk till filmen på Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=VxPOaaybYtE

 

För ytterligare kontakt:
Dina Evenéus, kommunikatör, Svenskt Friluftsliv
Mobil: 072-0116123, dina.eveneus@svensktfriluftsliv.se

Läs pressmeddelandet i PDF här.

 

Medlemsorganisationer