Friluftsliv ger Folkhälsa

Svenskt Friluftsliv ser med oro på vad inaktiviteten innebär för vår befolkning. Många barn och unga får inte idag tillgång till rörelse i skolan – vi ser att våra livsmönster mer och mer rör sig bort ifrån aktivitet och friluftsliv.

Därför genomför vi på Svenskt Friluftsliv tillsammans med våra 25 friluftsorganisationer en ca 10 månader lång kampanj för att inspirera människor till att utöva friluftsliv. På Facebook-sidan ”Friluftsliv i Sverige” lyfter vi berättelser om friluftsliv och vad det betyder för den enskilda personen. Friluftsliv ger hälsa till den enskilda individen, folkhälsa när det gäller befolkningen och det är också positivt samhällsekonomiskt.

Först ut att berätta om vad friluftsliv personligen innebär – är vår tidigare statsminister Ingvar Carlsson. Han är en person som arbetat mycket hårt som politiker och statsminister, men som ändå avsatt tid för att vistas i naturen.

 

De personer som vi intervjuar på Facebook-sidan ”Friluftsliv i Sverige” kommer ifrån olika delar av Sverige och främst ifrån våra friluftsorganisationer. Vill du få kontakt med någon av våra organisationer – se länkarna nedan.

 

Medlemsorganisationer