Nationell projektledare

Är du en person som brinner för barn och ungas fritid och söker en roll där samverkan, kommunikation och en positiv inställning är viktigt? Då kanske det är dig vi letar efter! Vi söker en stödjande, serviceinriktad och analytisk nationell projektledare som vill vara med i arbetet att förbereda friluftslivet för att ta emot fler barn och unga i verksamheterna via Regeringens satsning Fritidskortet.

Svenskt Friluftsliv verkar för att skapa de bästa förutsättningarna för friluftslivet i Sverige. Som en av Sveriges största folkrörelser är vi friluftslivets talesperson och företräder 28 ideella friluftsorganisationer, som tillsammans har närmare 1,9 miljoner medlemskap.

Under 2024 ska Svenskt Friluftsliv skapa förutsättningar för införandet av fritidskortet i det organiserade friluftslivet. Fritidskortet ska ge barn och unga i åldrarna 8–16 år ökad tillgång till friluftsliv och riktar sig särskilt till barn och unga i socioekonomiskt utsatta hushåll och barn och unga med funktionsnedsättning eller andra behov. Fritidskortet väntas införas under 2025.

Svenskt Friluftslivs roll är att fördela medel, stödja organisationerna i deras insatser, effektutvärdera och rapportera effekter av införandet.

Om rollen

Rollen som nationell projektledare innebär att du ska vara ett stöd för friluftsorganisationer i införandet av fritidskortet samt ansvara för nationell planering och samordning tillsammans med berörda myndigheter och andra organisationer inom civilsamhället.

Du ansvarar för att stödja och samordna friluftsorganisationerna i deras arbete med att inkludera barn och unga som står långt ifrån friluftslivet. Det handlar dels om att etablera uppsökande verksamhet, dels att rekrytera och utbilda ledare.

Du sätter mätbara mål och har en tydlig strategi och operativ plan för att stödja, bidra och följa införandet på nationell nivå i nära samarbete med friluftsorganisationerna.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba som projektledare inom inkludering- och mångfaldsfrågor samt mot barn och unga, meriterat om du har tidigare erfarenhet på nationell nivå. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo och i nära samarbete med kollegor och medlemmar. Du har uppföljnings- och rapporteringserfarenhet och kännedom och erfarenhet av arbete i ideell organisation. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi värdesätter också att du har ett starkt driv, är lösningsorienterad och samarbetsinriktad.


För att lyckas i rollen krävs: 

  • Kännedom och erfarenhet av arbete i ideell organisation
  • Inkludering- och mångfaldsfrågor samt mot målgruppen barn och unga
  • Uppföljnings- och rapporteringserfarenhet
  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska
  • Erfarenhet av bred samverkan
  • Ett brett samhällsintresse
  • Relevant utbildning

Om arbetsplatsen

Svenskt Friluftsliv är en ideell organisation och vi bedriver verksamheten från vårt kansli som ligger i Johannesfred, Bromma. Vi tillämpar hybridarbete. Vi är ett tight team på sex personer, med stöttning från externa konsulter inom några specifika områden. Våra huvudsakliga arbetsområden är i nätverk med andra friluftsaktörer, i egna och andras projekt, vår verksamhetsplanering och interna styrning, kommunikation och påverkan samt inhämtning av fakta från forskning. Vi har också ett myndighetsuppdrag som innebär att fördela statliga medel till friluftsorganisationer.

Uppdraget startas snarast och intervjuer sker löpande.

Anställningsform: Projektanställning, heltid t.o.m. 2024-12-31

Sista ansökningsdag: 27 maj

Skicka din ansökan till
rekrytering@svensktfriluftsliv.se

Märk din ansökan med: nationell projektledare 2405

För mer information om tjänsten:

Josefine Åhrman, generalsekreterare

073-667 78 87

Josefine.ahrman@svensktfriluftsliv.se