Ny ansvarig för kommunikation och påverkan

Foto på Mathias Mellgren Helge

Glada nyheter!

Mathias Mellgren Helge blir ny ansvarig för kommunikation och påverkan hos oss på Svenskt Friluftsliv. I denna nyckelroll kommer han att ha övergripande ansvar för kommunikation och för att driva dialog med politiker, myndigheter och medlemmar, med syftet att höja friluftslivets status i samhället liksom att sänka trösklarna för fler att engagera sig inom det organiserade friluftslivet i framtiden.

Mathias Mellgren Helge är 46 år och uppvuxen i Värmland. Han bor i Stockholm med sin fru och två barn. På fritiden älskar han att vara ut på havet, i skogen och på fjället. Han har åkt Vasaloppet fler än tio gånger, och gillar att fiska. 

– Friluftslivet har för mig alltid haft en stark dragningskraft, så den här rollen är som gjord för mig! Jag är mycket glad och tacksam för möjligheten att få vara med och påverka förutsättningarna för friluftsliv och för människor att vara ute i naturen, säger Mathias Mellgren Helge.

Mathias har lång erfarenhet av kommunikation och påverkansarbete. Han kommer närmast från organisationen Företagarna där han arbetat i flera olika roller, bland annat med att bygga upp ett nationellt nätverk för unga företagare, som näringspolitisk expert inom landsbygdsfrågor och ansvarig för arbetet inom branschförbundskansliet med samverkan, kommunikation och politisk påverkan.

– Jag är mycket glad över att välkomna Mathias till oss på Svenskt Friluftsliv! Han arbetar idag i en liknande roll och har stor förståelse för att verka i en paraplyorganisation, vilket är mycket relevant erfarenhet för det här uppdraget. Dessutom är han en driven person och en naturlig relationsbyggare, säger generalsekreterare Josefine Åhrman.

Mathias Mellgren Helge börjar på Svenskt Friluftsliv den 1 februari 2024.