Lunchsamtal med Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok

Muharrem Demirok

Friluftsrörelsens möjligheter och förutsättningar i fokus på Stora skuggans 4H-gård när generalsekreterare Josefine Åhrman träffade centerpartiets partiledare.

 

I strålande solsken fick vi ett långt samtal om friluftsrörelsens möjligheter och förutsättningar. Några av de saker vi lyfte upp var hur friluftsliv och friluftsrörelsen bidrar till stärkt folkhälsa genom en ökad gemenskap och en aktivare vardag. Hur ökade kunskaper och erfarenheter i och om naturen bidrar till att vi bättre tar hand om den. Att kunskaper i friluftsliv och hur man klarar sig i naturen även ger en ökad beredskap eftersom det finns många likheter mellan att klara sig i naturen och att klara sig vid strömavbrott eller avbrott i värme eller vattenförsörjning.

 

Vi tog också upp att hela friluftsrörelsen skulle gynnas av att omfattas av det undantag från sociala avgifter för ledare med ett halvt prisbasbelopp som idag idrotten och Friluftsfrämjandet omfattas av. Det skulle på sikt kunna bidra till fler ledare och minska den brist som idag råder hos många friluftsorganisationer.