Svenskt Friluftsliv besökte Upplands-Bro kommun

Foto på deltagare från Upplandsbro kommun

Sveriges kommuner har en avgörande roll för friluftslivet, som ett led i att utveckla friluftsrörelsen i Sverige besökte Svenskt Friluftslivs generalsekreterare Upplands-Bro kommun.

Genom en stadsnära vandring besökte vi attraktiva friluftsområden i kommunen, vi pratade bland annat om hur vi kan utveckla samverkan mellan kommun och friluftsorganisationer för att stärka friluftsorganisationernas lokala närvaro.

Besöket i Upplands-Bro har varit mycket givande, jag är imponerad över hur kommunen har inkluderat den vardagsnära naturen i stadsplaneringen och genom Fritidsbanken kunna erbjuda alla människor i kommunen ett rikt friluftsliv. Som representant för Sveriges friluftsorganisationer ser jag fram emot att följa utvecklingen i kommunen, säger Josefine Åhrman generalsekreterare.

Hon fortsätter, vi behöver stärka friluftsrörelsens position på en lokal- och regional nivå därför gjorde jag mitt första kommunbesök i veckan. Jag vill framåt besöka fler kommuner för att samtala om hur vi kan stärka samverkan mellan friliuftsföreningar och kommun samt stärka den lokala närvaron.

Det är viktigt att vi fortsätter att stärka samarbetet mellan friluftslivets aktörer och Upplands-Bro kommun. Genom att arbeta tillsammans kan vi skapa fler möjligheter för våra invånare att njuta av naturen, kunskapshöja och främja en hälsosam livsstil. Besöket gav en härlig injektion och goda idéer till fortsatt arbete.
Säger Hannah Rydstedt Nencioni, Kultur- och fritidschef på Upplands-Bro kommun.